Ta en kryssning och dyk i !

Att kombinera en kryssning med dykning är en ypperlig idé. Att dyka i underbara vatten, som är kristallklara och erbjuder färgglada fiskar och annat att se!

 

Det finns flera olika typer av dykningsresor.Kommer att skriva om ett par du kan ta i Röda havet och områden kring Egypten,

 

En resa utgår från Hurghada eller Sharm el sheikh. Du får dyka i den norra delen av Röda havet som ligger mellan dessa två platser, Här finns det kända dykplatser så som skeppsvraken runt Abu Nuhas reef, det berömda vraket Thistlegorm och nationalparken Ras Mohammed.

 

Om du är intresserad av gamla vrak, så kan du ta en dykningskryssning som fokuserar på detta. Samma som kryssningen ovan, men på denna resa får du även dyka och se dessa vrak: Dunraven, Thistlegorm, Sarah, Ulysses, Rosalie Moeller, Carnatic, Giannis D,Chrisoula K och Kimon M.

 

Vill du se koraller och ett fantastiskt djurliv så ska du åka från Marsa Alam i söder. Här får du uppleva ett dykområde med vackra koraller och ett rikt djurliv, Dessutom kan du vara med på dop off dykning, korallträdgårdar, och dyka in i olika grottsystem. Utöver hårda och mjuka koraller finns även här ett imponerande utbud och artrikedom av korallfiskar. Du kommer också sannolikt att stöta på hajar av arten Oceanic White tip, revhajar och med lite tur även hammarhajar. De dykplatser du kan dyka på är: Elphinstone, Shaab Sharm, Wadi Gimal, Abu Galawa, Shaab Maksur och Dolphin Reef.

 

Dykning på ett annorlunda sätt får du på Deadalus reef. Du kan endast komma dit med

liveaboardbåtar. Detta är rätt plats för att se hammarhajar, Under månaderna maj och juni samlas hammarhajarna här i stora stim.